چهاردهمین جلسه «کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال» اتاق بازرگانی خراسان رضوی با دستور کار بررسی «فرصتها و ظرفیتهای پارک داده شهید میری مشهد»، «هم اندیشی در خصوص طرح ایجاد فضاهای کار اشتراکی با رویکرد همآفرینی» و «ارائه گزارشی از پنجمین بوتکمپ فرهنگستان نوآوری نوجوانان اتاق بازرگانی خراسان رضوی»، در محل پارلمان بخش خصوصی استان با حضور دکتر ابراهیم رضائی نیک رئیس دانشگاه سجاد، مهندس کیخائی و مهندس شکرالهی برگزار شد.
این جلسه براساس سه دستور کار برگزار شد که محوریترین موضوع بحث این جلسه، بررسی ظرفیتهای پارک داده شهید میری مشهد بود. پروژهای ملی که اعضای این کمیسیون، چشمانداز آن را مورد تحلیل قرار دادند. موانع رفع شوند تا شاهد گریز سرمایهها از عرصه فناوری در استان خراسان رضوی نباشیم.
«علی شریعتی مقدم»، -رئیس کمیسیون کسبوکارهای دانشبنیان و اقتصاد دیجیتال اتاق مشهد: جانمایی یکی از قطبهای مرکز داده کشور در مرکز شهید میری، فرصت ارزشمندی را برای خراسان رضوی فراهم خواهد آورد تا این استان به هاب داده و فناوری اطلاعات در کشور تبدیل شود. نیروی انسانی توانمند در این استان نیز پشتوانه تحقق این هدف خواهد بود. سرمایهگذاریهای بزرگ در حوزه فناوری این استان انجام گرفته و ایجاد موانع و ضعف همکاری در این راستا زمینهساز گریز سرمایهها خواهد بود. درخواست سرعتبخشی و تسهیلگری برای اجرای وعدههای مرتبط با پروژه پارک داده مشهد
سهیل پروازی، دبیر کمیسیون کسبوکارهای دانشبنیان اتاق بازرگانی مشهد: با توجه به اهمیت کلانپروژه پارک داده مشهد، از دستگاههای ذیربط درخواست داریم تا در تأمین زیرساختهای وعده دادهشده برای این پروژه ملی سرعت عمل بیشتری را به کار بگیرند. این پروژه بهعنوان یکی از طرحهای توسعهای کلیدی، نیازمند آمادهسازی زیرساختهای قوی و کارآمد است تا بتواند به قطب مهمی برای شرکتهای فناوری و دانشبنیان تبدیل شود و در عین حال، انگیزه لازم برای مشارکت آنها را فراهم کند. فراهم سازی زیرساختهای لازم در پارک داده
محمدرضا خلیلی- رئیس پارک فاوا استان خراسان رضوی: پارک داده شهید میری مشهد ( به عنوان قطب داده شرق کشور)، دارای ۱۹ شرکت عضو و ۲ شرکت اسکان متقابل و همچنین ۱۸ شرکت استقرار یافته است. بازنگریهایی در طرح جامع این پارک در دست انجام است که میتواند به توسعه بهتر و بیشتر آن کمک کند و در همین راستا از اعضای کمیسیون دانش بنیان اتاق بازرگانی مشهد درخواست داریم تا پیشنهادات خود را حول موضوع این پارک داده و زیرساختهای آن، ارائه کنند. موانع و نقاط ضعف پارکهای علم و فناوری شناسایی شوند.
ابراهیم رضایی نیک، رئیس دانشگاه سجاد: در پارکهای فناوری و شهرکهای صنعتی ظرفیتهای خوبی فراهم آمده و سرمایه گذاریهای کلانی نیز انجام پذیرفته است اما قوانین دست و پاگیر، بوروکراسی سنگین، رویکردهای مانع ساز و … مسائلی را ایجاد نموده که فعالیت خارج از این محیطها برای کارآفرینان و ایده پردازان، ارجحیت یافته است. یکی از مهمترین این موانع، بحث مالکیت در پارکهای علم و فناوری است. تقاضا میشود موانع و نقاط ضعف این مراکز شناسایی شوند تا در حوزه ایجاد چنین زیرساختهایی به عارضه آزمون و خطا دچار نشویم.