روز بزرگداشت محمد بن موسی خوارزمی ملقب به شیخ‌الرئیس گرامی باد.

روابط عمومی
پنج‌شنبه، ۲۲ تیر ۰۲

محمد بن موسی خوارزمی ریاضیدان، ستاره‌شناس، فیلسوف، جغرافیدان و مورخ شهیر ایرانی در اواخر سدهٔ دوم و اوایل سدهٔ سوم قمری در دوره عباسیان است.

شهرت علمی وی مربوط به کارهایی است که در ریاضیات، به ویژه در رشته جبر انجام داده به‌طوری‌که هیچ یک از ریاضیدانان سده‌های میانه مانند وی در فکر ریاضی تأثیر نداشته‌اند و وی را «پدر جبر» نامیده‌اند.

جورج سارتن در کتاب مدخل تاریخ علم خود، نیمه نخست قرن نهم میلادی و قرن سوم هجری قمری را «عصر خوارزمی» نامیده‌است و «اریستید مار» نوشته است: امروزه یک موضوع تاریخی را نمی‌توان انکار کرد که محمدبن موسی خوارزمی معلم واقعی ملل اروپایی جدید در علم جبر بوده است.

جشنوراه خوارزمی نام یک جشنواره علمی در ایران است که به منظور ارج نهادن به مقام دانش پژوهان و فناوران نوآور به نام این دانشمند بزرگ ایرانی اسلامی «ابوجعفر محمد بن موسی خوارزمی» نام گذاری شده است.

روابط عمومی